se
/
en

Om Reflex

Vi skapar arkitektur som stärker banden till vår omgivning och till varandra. Väl genomförd arkitektur skapar sammanhang, upplevelser och bygger identitet. Vi drivs av skapandet. Med en stark idé åstadkommer vi bättre rum, byggnader och samhällen. Vi är kreativa människor med olika bakgrunder. Vår mångfald är vår styrka och bidrar med nya perspektiv.

Vi har en stor verktygslåda. Vi är trygga i vår kreativa process och våra metoder men utforskar gärna nya områden och synsätt. Vi skissar gärna för hand och testar våra idéer i fysiska modeller. Vi tycker om när volym och rumsligheter träder fram med djup inför våra ögon och vi kan uppleva materialens taktilitet och egenskaper med våra fingertoppar.

Vi är lyhörda men tycker om att överraska. Det finns oanad potential i varje uppdrag och tillsammans kan vi upptäcka och lyfta fram nya värden.

Vi är arkitekter, inredningsarkitekter och ingenjörer. Reform är vår inredningsstudio ­– ett varumärke inom Reflex. Vi finns i Stockholm och Göteborg och bedriver uppdrag nationellt och internationellt. Reflex grundades 1999.

Organisation

Reflex Arkitekter leds av styrelsen. Den operativa verksamheten leds av partners. I alla uppdrag har en partner det övergripande ansvaret mot kunden. Uppdragen leds av uppdragsansvariga som i sin tur stöds av handläggare och medarbetare.

Partners

Anna Wijkmark, Catrin Notbohm, Jenny Öberg, Lasse Eriksson, Peter Sahlin, Marco Testa, Maria Hedensjö Bergquist, Dženis Džihić, Rachid Lestaric och Marcus Hellman.

Operativ ledning

Marco Testa (VD), Catrin Notbohm (COO) och Marcus Hellman (CFO).

Strategisk ledning

Marco Testa, Anna Wijkmark, Jenny Öberg, och Peter Sahlin.

Styrelse

Marcus Hellman (SO), Marco Testa, Jenny Öberg, Catrin Notbohm, Anna Wijkmark, Jon Bossuyt (arbetstagarrepresentant) och Sini Nenonen (arbetstagarrepresentant).

Hållbarhet

En självklar del i vår arbetsmetodik är hållbarhet. I alla våra projekt jobbar vi därför medvetet med lösningar som främjar byggandet av hållbara städer, byggnader och rum.

Vi arbetar med hållbarhet inom de olika områdena ESG (Environmental, Social and Governance). I vår hållbarhetspolicy beskrivs hur vi ska arbeta för att uppnå hållbarhetsmålen i våra uppdrag, hur vi ska förbättra vår kompetens samt hur vi ska agera internt.

Reflex har en egenutvecklad Hållbarhetskompass som stöd och ledning genom våra uppdrag. Det är en checklista och en inspirationslista. Hållbarhetskompassen beskriver hur det stora hänger ihop med det lilla, där vårt arbete är en del av en kontext och ett sammanhang. Vi utgår från olika och för uppdraget relevanta skalor och fokus, från jorden till staden till byggnaden och rummet. Inom hållbarhetskompassen behandlas bland annat områden som ytoptimering, tillgänglighet och inkludering, långsiktighet och flexibilitet, energi och belysning, produktval mm.

Initialt i varje uppdrag utarbetas ett hållbarhetsdirektiv med de allra mest prioriterade frågorna som ska vara ”top of mind” från start till mål.

Vi har erfarenhet av och arbetar kontinuerligt och frekvent med miljöbedömning av byggvaror enligt systemet Byggvarubedömningen samt Svanen eller Möbelfakta för möbler och inredning. Vi har genomfört uppdrag där byggnaden certifierats enligt LEED, Green Building, Miljöbyggnad, Svanen, BREEAM samt passivhus.

Vi har stor erfarenhet av träbyggande och hållbara material. Vi deltar i samverkansprojekt såsom Timber on Top, som vill öka kunskapen om biobaserade och prefabricerade byggsystem. Vi har, framför allt på inredningssidan, erfarenhet av återbruk; en strategi som vi också har efterföljt när det gäller inredningen av vårt eget kontor.

Sedan april 2024 ingår vi i nätverket Klimatarena Stockholm där vi deltar aktivt i arbetsgrupperna Klimatsmarta byggnadsmaterial samt Återbruksmarknaden.

Vi gör en årlig rapport om vårt hållbarhetsarbete som kan erhållas på efterfrågan, och vi mäter och klimatkompenserar för vårt interna CO2-avtryck.

Jobba här

Vi vill alltid ha kontakt med engagerade arkitekter, inredningsarkitekter och byggnadsingenjörer. Om du är intresserad av att arbeta med oss är du välkommen med en ansökan. Se aktuella tjänster eller ladda upp CV och digital portfolio här.

Kontakt

Reform är vår inredningsstudio ­– ett varumärke inom Reflex.
reformark.se

Följ oss i sociala medier:
Instagram
LinkedIn

Stockholm

Södermalmsallén 36
118 28 Stockholm

Göteborg

Kungsportsavenyn 22
411 36 Göteborg

Telefon

08-702 64 00

Mail

info@reflexark.se
fornamn.efternamn@reflexark.se

Finansiell information

Org.nr.

556813-9033

Bankuppgifter

Bankgiro: 799-8081
Bank: Nordea

SWIFT-adress: NDEASESS
IBAN: SE38 9500 0099 6034 0078 1401

Fakturor

faktura@reflexark.se