H&M huvudkontor

Det som skulle komma att bli H&Ms nya huvudkontor var tidigare ett parkerings- och kontorshus. Reflex föreslog rivning av båda byggnaderna förutom våningarna under mark.

  • ÅR
    2008
  • KATEGORI
    Kontor
  • UPPDRAGSGIVARE
    Ramsbury | H&M
  • PLATS
    Stockholm city
  • STATUS
    Färdigbyggt
  • ÖVRIG INFORMATION

    Nybyggnad

Om projektet

Tre nya hus byggdes kring en överglasad ljusgård. För att få variation i stadsmiljön gav Reflex de tre olika delarna en egen karaktär inifrån och ut.

De olika fasaderna utgörs av ett ljust och ett mörkt stenhus, samt en svart infillbyggnad av metall- och glas med rörliga glaslameller.

I gatuplanet finns olika butiker samt en stor H&M butik i etager.

Passagen mellan Drottninggatan och Slöjdgatan blev en inomhusgalleria med nya butiker och en espressobar.

Utvalda bilder