Urban Escape, T31

Urban Escape togs fram ur en idé där utgångspunkten är de människor som ska befolka stadsrummet. Omvandlingen av Stockholms nya citykvarter är det största stadsutvecklingsprojektet i innerstaden på flera decennier sedan Hötorgs-skraporna.

 • ÅR
  2017
 • KATEGORI
  Handel, Kontor
 • UPPDRAGSGIVARE
  AMF Fastigheter
 • PLATS
  Stockholm
 • STATUS
  Färdigbyggt
 • ÖVRIG INFORMATION

  Om – och tillbyggnad

Om projektet

Reflex har varit ansvarig arkitekt för två av husen; T31 längs Regeringsgatan / Jakobsgatan, där Spotify har sitt huvudkontor och där takbaren Stockholm Under Stjärnorna ligger samt T29, vid Hamngatan och bredvid Kulturhuset och Riksbanken. Där har nyligen kontorsaktören WeWork flyttat in. Projektet T31 är ett exempel på ett komplext om- och påbyggnadsprojekt av en kontorsfastighet i centrala city där fasaden har som uppgift att länka samman befintlig byggnadsvolym med en ny trevånings påbyggnad till en sammanhållen helhet. Byggnadens tidigare rosa-lila fasad är nu bytt mot en helt ny gestaltning med en djupverkande kopparfasad. Omvandling av en befintlig byggnad till en helt ny volym och ny gestaltning. En stor del av kontorsytorna utgörs av Spotify’s huvudkontor. Fasaden har som uppgift att läka samman befintlig byggnadsvolym med en ny påbyggnad i tre våningar, samt tillbyggnader på innergården, till en sammanhållen helhet. Hela byggnaden har fått en ny metallisk beklädnad i en varm kopparton där ytskiktet är en infärgad ’kopparbeläggning‘ på rostfri plåt och är 100 % återvinningsbar och ligger i linje med strävan mot ett hållbart byggande.

Fem hus, fyra gator, två torg och en galleria mitt i city har fyllts med nytt liv i form av kontor, hotell, butiker, restauranger, caféer, barer och mötesplatser.

Se filmen om projektet

Utvalda bilder