11 juli, 2018

Världens största kontorshotell till Urban Escape

Nu är det klart att världens största kontorshotell, WeWork, flyttar in i huset T29 i Urban Escape. Reflex har ritat flera hus, däribland T29, i Urban Escape-området och är mycket glada över de nya hyresgästerna.

Det amerikanska företaget WeWork fortsätter att expandera sin verksamhet utanför USA. Under tidig vår 2019 slår världsledaren inom delade kontorsytor upp portarna i Stockholm med plats för fler än 1000 medlemmar.

WeWork grundades 2010 med ambitionen att skapa en värld där ”people work to make a life, not just a living”. WeWorks community och tjänster erbjuder företag, entreprenörer och startups en plattform där de kan mötas, utforska kreativa samarbeten och utöka sina nätverk. Utöver delade och enskilda kontorsplatser erbjuder WeWork medlemmarna en mängd tjänster och aktiviteter – bland annat lunchföreläsningar, språkkurser och yogalektioner – som stärker deras nätverk, kunskap och välbefinnande.

– Att WeWork väljer att lägga sitt första kontorshotell i Urban Escape och i T29 visar att vi lyckats skapa en attraktiv plats för framtidens kontor som står sig i en internationell konkurrens, säger Johan Linnros, ansvarig arkitekt på Reflex Arkitekter.


– Stockholm har en av världens mest levande techscener som fullständigt kokar av innovationskraft och pionjäranda. Vi ska ge våra medlemmar en plats, sammanhang och service som ger energi och inspiration. Men vi ska också skapa förutsättningar för nya samarbeten som främjar en positiv ömsesidig utveckling, säger Wybo Wijnbergen, Nordeuropachef för WeWork

Reflex bakom flera byggnader i Urban Escape
Fyra gator, två torg, fem byggnader och en galleria i Stockholms absoluta mitt – kvarteret Urban Escape har kommit att bli Stockholms största stadsutvecklingsprojekt på flera decennier. En livlig knutpunkt för företagare, kreatörer och hotellgäster i utkanten av Sergels Torg där Reflex Arkitekter utformat T29 och T31 – två ståtliga byggnader med skimrande skal som tar plats i kvarterets hjärta.  

Läs mer här:
Cushman Wakefield: WeWork slår upp portarna i Sverige
AMF Fastigheter: WeWork öppnar kontorsytor i Urban Escape