15 juni, 2018

Reflex står bakom Stockholms nya tak-oas

En av Stockholms största takpark har nu öppnat längst upp på T31 – en kontorsfastighet vid Regeringsgatans början i centrala city. Med det passande namnet ”Sthlm under stjärnorna” ligger parken högt över stadens takåsar med panoramautsikt över Stockholms ström, Östermalm, Strandvägen och Djurgården. Taklandskapet är 1200 kvadratmeter stort och rymmer barer,  utegym och flera ”hängställen”.

– Med ”Sthlm under stjärnorna” erbjuds en unik möjlighet för turister och stockholmare att njuta av en takbar med stans bästa utsikt. Vårt syfte med takparken var skapa värde på en annars död takyta i fastigheten. För oss är det också viktigt att tänka hållbart med växtlighet och skapa nya platser för rekreation, möten och barhäng. Tillsammans är detta helhetsgrepp ett sätt att utveckla en smart arkitektur, säger Johan Linnros, ansvarig arkitekt för projektet.

Parken är en del av Urban Escape, Stockholms största stadsutvecklingsprojekt på flera decennier. Med fem hus (varav två är ritade av Reflex), fyra gator, två torg och en galleria mitt i city fylls kvarteret nu med nytt liv i form av kontor, hotell, butiker, restauranger, caféer, barer och mötesplatser. Idén till Urban Escape föddes när stora hyresgäster flyttade från city och det uppstod ett läge att tänka nytt. Istället för att se till varje enskild fastighet blev utgångspunkten att ta ett större grepp. Resultatet har blivit ett helt kvarter för företagare, kreatörer och stockholmare. Där människor kan arbeta, utvecklas och umgås.

 

Läs mer om vad som händer på Stockholm Under Stjärnorna här.