4 oktober, 2018

Reflex har ritat världens bästa kontor

 

Titta in hos Coca-Cola i Jordbro. Världens bästa kontor, ritat av Reflex.

Nyligen gick Coca-Cola ut med nyheten att ”Världens bästa kontor ligger i Jordbro”. Bakgrunden är att Coca-Cola European Partners i Sverige är nummer ett på Leesmans lista över världens bästa arbetsplatser som fått certifieringen Leesman+. Via en enkät har Leesman till dags datum, tillfrågat över 420 000 anställda på fler än 3 200 företag i 90 länder, hur de upplever sin arbetsplats. Av samtliga arbetsplatser som certifierats med Leesman+, är de anställda på Coca-Cola European Partners i Jordbro, nöjdast i världen.

Coca-Colas nya kontor i Jordbro är ritat och framtaget av Reflex.

I arbetet med det nya kontoret användes Leesman analys. Medarbetarna fick svara på en enkät som visade hur de vill jobba och det resulterade i ett aktivitetsbaserat arbetssätt.

– Visionen var att skapa en spektakulär arbetsplats med en wow-faktor som uppmuntrar till kreativa samarbeten. När vi tittar på resultatet från analysen så kan vi konstatera att vi har lyckats med projektets vision. Medarbetarna är jättenöjda. Coca-Cola rankas som bäst i världen i den senaste undersökningen, säger ansvarig inredningsarkitekt och partner på Reflex Jenny Öberg.

– Utgångsläget när det gällde själva kontorsbyggnaden var att den var ganska anonym och intetsägande. Att gå från det till att kontoret är utnämnt till världens bästa är helt fantastiskt, säger Maria Rudberg, ansvarig husarkitekt på Reflex.

Tidningen Driva Eget skrev nyligen om Reflex arbete för både Coca-Cola och TUI (som gjordes av det PS Arkitektur som gått samman med Reflex) och betydelsen av hur man ska inreda sina nya kontor för att vinna kampen om de smartaste hjärnorna.

Läs hela artiklen här:

https://www.driva-eget.se/nyheter/inspiration/coca-cola-har-varldens-basta-kontor-i-jordbro

 

Läs mer om Coca-Cola-projektet här: https://reflexark.se/projekt/inredning/coca-cola/