2 juli, 2018

Reflex bakom Göteborgs nya skyline

Snart sätts spaden i marken för ett helt nytt landmärke i Göteborg. Kineum, som huset heter, kommer från grekiskan, och betyder sätta i rörelse. Total area ovan mark är 30 000 m2. När det nya huset står klart i stadsdelen Gårda har Göteborgs skyline blivit en skyskrapa rikare och stadsbilden har förändrats. Under ett och samma tak kommer det att rymmas framtidens arbetsplatser, hotell och butiker. Det prestigefyllda uppdraget vann Reflex Arkitekter efter en lyckad pitch.

– Bra arkitektur ska tilltala känslorna, vilket vi hade som grundfokus vid utformande av Kineum, säger Marco Folke Testa, vd för Reflex Arkitekter.

Reflex Arkitekter vill ta Göteborgs klassiska arbetarstadsdel Gårda in i framtiden med nya prestigeprojektet Kineum. Genom att väva in Kineums gestaltning i stadsdelen utan att överskugga omkringliggande arkitektur vann byrån projektet bland tuff konkurrens.

Kineum är ett prestigeprojekt som vi är väldigt stolta över. Hur skapar man ett kontorshus som ska vara relevant även i framtiden? Vi lever i en spännande tid då både arbetsplatser och affärslokaler är under stark förändring. Därför ställer ett projekt som Kineum stora krav på framtidssäkra lösningar, säger Marco Folke Testa.

Kineum är ett unikt samarbete mellan NCC och Platzer, en 27 våningar hög byggnad som kommer att präglas av rörelse, samverkan och mångfald. Här kommer flexibla och inspirerande lokaler ta plats, där du kan skräddarsy din arbetsplats eller sitta i byggnadens blivande coworking-kollektiv. Projektet kommer att färdigställas 2020.

Läs mer om Reflex och Kineum här. Besök även www.kineum.se