2 Juli, 2018

PS flyttar in till Reflex

PS Arkitektur är nu en del av Reflex Arkitekter, det är något vi är väldigt glada över. Efter semestern flyttar alla medarbetare från PS in till vårt kontor rent fysiskt, men redan nu presentar vi en medarbetare i taget här på vår sajt. Håll utkik här för att bekanta dig med våra nya kollegor.

Lija Silins

Lija är inredningsarkitekt och har arbetat på PS sedan oktober. Hon jobbar också som konstnär inriktad på abstrakt konst och rumsliga installationer.

Vilka projekt på PS är du extra stolt över att ha varit med i?

– Vi har ritat kontoret för designutvecklarna Backelite, som är en del av CapGemini. De önskade ett färgstark uttryck och flexibla lösningar som ska skapa utrymme för kreativitet. Kontoret håller på att byggas nu så det ska bli spännande att se slutresultatet.

Vad är smart arkitektur för dig?

– För mig är smart arkitektur hållbar, bra inredningsarkitektur är när man kombinerar atmosfär med funktion och upplevelse.

Vad jobbar du med för projekt just nu?

– Jag jobbar med ett stort multinationellt företag som ska göra om sitt kontor och ska byta ut hela inredningen. Det är ett spännande varumärke som jag inte kan nämna.


Beata Denton

Beata är utbildad arkitekt men har gått från hus till inredning till ljus. Hon har jobbat i London det senaste året med belysning, vilket är hennes passion. Beata uppskattar kontrasterna i livet och älskar utförsåkning, träffa folk och gott kaffe.

Vilka projekt på PS är du extra stolt över att ha varit med i?

TUI, Skype och Red Bull. Jag gjorde belysningen i de projekten, i TUI även inredningen. Belysningen och inredningsdesignen skapar här tillsammans ett  väldigt starkt uttyck och en behaglig atmosfär.

Vad är smart arkitektur för dig?

Smart? Kanske inte det uttryck jag skulle välja, jag bedömer inte efter smarthet tror jag. Alla stilar kan vara bra, om det känns relevant och vackert. Det kan vara Pantheon i Rom eller en liftstation i Innsbruck av Zaha Hadid. Men en överarbetad form som inte skapar bra rum invändigt gör mig besviken, som  t ex Fondation Louis Vuitton i Paris.

Vad jobbar du med för projekt just nu?

Jag jobbar med belysningen till ett hemligt projekt. Det är som alltid fantastiskt att få jobba med belysning! Jag gillar samarbetet med elprojektörer och leverantörer och att skapa liv åt rum genom rätt ljussättning.

 

Lina Mezquida Forsnacke

Lina är inredningsarkitekt och har arbetat på PS sedan 2013. Vid sidan om jobbet reser hon och håller på med olika färgprojekt.

Vilka projekt på PS är du extra stolt över att ha varit med i?

– Jag har varit med och ritat flera av Trustlys kontor från dess att de var 20 personer i en vindsvåning tills idag då de öppnat kontor i andra länder. Det är roligt att få vara med på. De bästa och roligaste projekten blir de där vi får jobba tillsammans med en engagerad och nyfiken beställare.

Vad är smart arkitektur för dig?

– Bra arkitektur drar människor till sig. Den känns, hörs och ser ut på ett sätt som är tilldragande. Det gäller ju all design egentligen. Där man låtit förutsättningar och kontext skapa något unikt och spännande.

Vad jobbar du med för projekt just nu?

– Jag ritar just nu på Trustlys kontor i Stockholm.

17 April, 2018

20 Mars, 2018

5 December, 2017

15 September, 2017

29 Juni, 2017

15 Maj, 2017

24 Mars, 2017

13 Februari, 2017

22 November, 2016

13 September, 2016

26 Augusti, 2016

30 Juni, 2016

7 Juni, 2016

10 Februari, 2016

6 Februari, 2015

14 December, 2014

19 Mars, 2014

18 Mars, 2014

10 Mars, 2014

26 November, 2009

7 Maj, 2009