2 juli, 2018

Lyxigt och modigt när Red Bull fick nytt kontor med vingar

Resultatet av PS Arkitekturs arbete med Red Bulls kontor i Stockholm blev en spektakulär arbetsplats som shortlistades i tävlingen Sveriges snyggaste kontor. Att jobba med ett så pass modigt och djärvt varumärke som Red Bull har sina utmaningar. Peter Sahlin berättar om utmaningarna för teamet bakom kontoret.

Vad är utmaningen med att jobba med kunder som redan är väldigt modiga, kreativa och har starka uttryck?

Att jobba med Red Bull som beställare var en rolig utmaning. Beställarteamet var väldigt mänskliga men samtidigt mycket krävande – här dög ingen mellanmjölk! De ville köpa vingar för pengarna!

Vad var visionen med projektet hur väl föll det ut, tycker du?

Visionen var Red Bulls motto: Vi ger dig vingar! Uppdraget var att skapa ett kontor som ger mental kraft.

Vi inledde projektet med att ta fram en film om hur det skulle kunna bli. Vi var inställda på ett färgglatt uttryck men slutresultatet blev svart, guld och läder, något som i slutändan visade sig passa Red Bull mycket bättre. Det blev lyxigt och modigt!

Hur har arbetssituationen för medarbetarna förbättrats med det nya kontoret?

De älskar sina lokaler! Det nya kontoret har en helt annan atmosfär, inte minst eftersom det är 3,5 meter i takhöjd. Förutom det uppenbara att vi skapat en riktigt bra arbetsplats är det också ett kontor rustat för event och fester. Det är ett ställe man verkligen vill bli bjuden till när det vankas fest.

Red Bull är ju kända för en rad galna egna projekt kring musik och actionsport. Vilket av dessa är ditt favoritprojekt?

Jag har själv sett Red Bull Diving Experience i Mostar. Helt otroligt och galet att se människor kasta sig ner från en 40 meter hög bro. Annars är vi i teamet svaga för allt Pharell Williams gör i egenskap av ambassadör för Red Bull. Otroligt snygga videos.

Något annat du vill tillägga?

Vi hade med oss AMF Fastigheter (fastighetsägaren) på tåget vilket var en framgångsfaktor. Det gjorde att vi tillsammans kunde ta ut svängarna lite extra och ge projektet de vingar det förtjänade!

Läs mer om hela projektet här