12 mars, 2021

Kontoret i fokus när Reflex pratade på seminarier

I veckan har Marco Testa, vd på Reflex och Peter Sahlin, partner på Reform pratat på seminarier om kontorets betydelse efter pandemin.

Marco pratade på Almegas seminarium ”Vad händer med arbetsplatsen efter corona?”.

Marcos presentation handlade om att kontoret blir ett alternativ till distansarbete.
– Kontoret kommer att bli ett viktigt alternativ till att arbeta hemma. Behovet av att träffas, vara kreativa tillsammans och skapa relationer finns kvar. Kontoret blir både en kulturbärare och samlingspunkt, säger Marco Testa, vd på Reflex Arkitekter.

Läs mer här:
https://www.almega.se/2021/03/vad-hander-med-arbetsplatsen-efter-corona/Samtidigt var Reforms partner Peter Sahlin en av talarna på Telenors seminarie “Uppkopplade möjligheter med digitalt arbetssätt” lett av Mikael Tornving och med Kjell A Nordström  (ekonom, författare och föreläsare) och Setareh  Seydalzadeh (Modern Workplace Strategist, Microsoft).

Peter pratade om vilken roll kontoret kommer att ha efter pandemin. 
– Kontoret kommer att behövas, men det kommer inte att se likadant ut som det gjorde innan pandemin. Det kommer vara någonting annat – en magnet för att bygga kultur och skapa vi-känsla och erbjuda tekniska möjligheter man inte har hemma. Men det kommer inte att vara måndag till fredag åtta timmar per dag. Ingen kommer vilja sitta i bilkö 2-3 timmar per dag för att ta sig till jobbet. Nu har vi en möjlighet att tänka om och tänka nytt, säger Peter i intervjun.

Se Peters framträdande här:
https://www.youtube.com/watch?v=1g7BMYKlVbk&t=990s