11 september, 2018

“Home away from home“ – Så här skapade vi semesterkänsla på jobbet

En fantastisk sommar är över och de flesta av oss är tillbaka i vardagen. Men så fort mörkret och kylan smyger på börjar vi drömma om nästa resa. Kanske redan till jul eller som som värmande fläkt senare i vinter? Hundratusentals svenskar väljer varje år att boka sin resa via researrangören TUI Nordic (fd Fritidsresor). Vad många inte tänker på är att den upplevelsen vi köper är framtagen av ett gäng duktiga medarbetare som sitter i Münchenbryggeriet, Stockholm. Det är dessa hjältar som ser till att våra semesterresor blir så bra som möjligt!

PS Arkitekter fick uppdraget att designa TUI:s nya kontor och nya arbetssätt. En viktig målbild var att tillföra ny energi och att underlätta kontakt och spontana möten. TUI ville också lämna ett “ödsligt” kontor med personliga skrivbord, och dålig utnyttjandegrad.

Det fysiska läget på kontoret är fantastiskt med utsikt över Riddarfjärden. Men de stora fasta arbetsplatserna och fullbokade mötesrum fick stryka på foten när PS gick in och gjorde om kontoret med en helt igenom genomtänkt planlösning med ny smartare teknik, nya ytor för möten och ett mer effektivt arbete.

– Vi gjorde en total makeover och byggde ett aktivitetsbaserat kontor där man istället väljer mellan att arbeta på en klassisk arbetsplats med dubbla skärmar, en hot desk, tysta soffgrupper eller i caféet  – allt efter behov, säger Peter Sahlin, ansvarig arkitekt.

Istället för överbokade stora mötesrum, byggde PS fler mindre mötesrum och en stor härlig piazza som fungerar som mötesplats för spontana möten, fika och lunch.

– Idag hyr TUI 5000m2 flexibla kontorsytor på 3,5 plan. Tidigare hyrdes 8000 m2 på 5 plan. När du kliver in i lokalerna så överraskas besökaren av en lugn energi, dämpad akustik och val av färger och belysning enligt TUI:s designkoncept. Vi skapade ett designkoncept med referenser till resor och semester, vilket inspirerar medarbetarna till att göra sina kunders resa ännu bättre, säger Peter Sahlin.

Läs mer om projektet här:
https://reflexark.se/projekt/inredning/tui/