9 maj, 2018

Anna Harbom invald i juryn för Guldstolen!

 

 

Anna Harbom, inredningsarkitekt på Reflex är invald i juryn för Guldstolen

Varje år delas Guldstolen ut till en svensk inredning av hög arkitektonisk kvalitet. Priset ska belöna en nyligen färdigställd inredning. Miljön ska ha högt konstnärligt, innovativt värde samt vara funktionell och välgestaltad. Guldstolens jury utses av Sveriges Arkitekters akademi för inredningsarkitektur.

Grattis till juryplatsen i Guldstolen – hur känns det? 

Det känns otroligt roligt och spännande att få ta del av dom projekten som vi kommer att få presenterade. Och att få vara med att lyfta fram och uppmärksamma Sveriges främsta arkitektur talanger och deras projekt.

Hur gick det till när du blev invald i juryn?

Jag blev rekommenderad av min mentor och tidigare lärare från HDK, Kersti Sandin Bülow

Vad kan du tillföra juryn?

Jag har arbetat både som produktdesigner och inredningsarkitekt i snart 12 år. För mig har det varit till stor fördel att ha erfarenheter inom både inredningsarkitektur och produktdesign. Då jag har erfarenhet att jobba med detaljlösningar inom produktdesign till övergripande planlösningar och inredningskoncept.

Hur kommer juryarbetet att gå till?

Sveriges Arkitekter har en förslagslåda, där alla, både medlemmar, beställare och allmänhet kan föreslå projekt som de tycker att respektive jury ska titta på.

Juryn gör sedan ett urval av de projekt som är mest intressanta att besöka. Då bjuds både beställare och arkitekt in för att visa upp och berätta mer om projektet.  Efter alla besök görs det slutliga urvalet av nominerade och pristagare. Juryn ska vara enhällig.

Vad jobbar du med på Reflex just nu?

Jag jobbar bl a med ett nytt huvudkontor för NCC i Solna. Vi är med och utvecklar deras arbetssätt och framtida koncept för inredning. Det är väldigt spännande att få vara del av detta.