27 september, 2022

Vega Park nominerad till Haninge Arkitekturpris

Vi kan stolt berätta att vårt projekt Vega Park i samarbete med K2A Knaust & Andersson Fastigheter nominerats till Haninge Arkitekturpris.

”En väl genomtänkt färgsättning tillsammans med fina detaljer och en lågmäld variation, skapar en väldigt fin träarkitektur. Hus med en tydlig identitet och uttryck i samklang med omgivningen.”

– Ur juryns motivering

– Trähusen mot gatan har en tydlig sockelvåning och franska balkonger, då gaturummet ska upplevas mer stadsmässigt. Husen håller samma skala men har givits en medveten variation i fasadmaterial och kulör för att skapa en behaglig variation och livfullhet. Stor vikt har lagts på landskap och utemiljöerna har gestaltats med mycket grönska.

– Husen innehåller små smarta lägenheter, 1-3:or, som är alla byggda i trä och är Svanenmärkta. En egen elbilpool i området har bidragit till ett minskat parkeringsbehov och bilfria gårdsmiljöer.

Haninge är en av de största och snabbast växande kommunerna i Stockholm och är utsedd till en av åtta regionala stadskärnor i länet. Kommunen bygger en ny stadskärna, en ny företagspark och en mängd nya bostäder. Haninge arkitekturpris har instiftats för att skapa engagemang och intresse för kommande byggnadsprojekt, samt uppmärksamma god arkitektur i Haninge.

Läs mer om projektet och lägg din röst via länken nedan:

https://www.haninge.se/bygga-trafik-och-miljo/oversiktsplanering-och-detaljplaner/haninge-arkitekturpris/

Vega Park i Haninge. Foto: Olof Holdar