XX

15 maj
2019
20 ÖGONBLICK SOM FORMADE REFLEX

XVI

Reflex etablerar närvaro i Göteborg.

Efter att ha vunnit flera upphandlingar och för att möta efterfrågan, etablerarde i början av maj 2019, Reflex Arkitekter närvaro i Göteborg med kontor på Kungsportsavenyn 37. 

Spaden är satt i marken för ett helt nytt landmärke i Göteborg. När det nya huset Kineum, som Reflex har ritat, står klart i stadsdelen Gårda har Göteborgs skyline blivit en skyskrapa rikare och stadsbilden har förändrats. Kineum är ett av flera uppdrag som Reflex vunnit i Göteborg på senare tid. För att möta efterfrågan från Västsvenska kunder beslutade Reflex att etablera närvaro i Göteborg.

– Vi vann nyligen en upphandling för ett stort kontorshus i Mölndal och i och med vårt arbete med Kineum vill vi markera vår närvaro i Göteborg genom att etablera oss här. Historiskt har vi genomfört flera fina projekt i Göteborg, så det är på tiden att vi finns på plats på riktigt, sa Marco Testa, vd på Reflex i samband med etableringen.

I samband med etableringen anställdes Pernilla Kindell som ansvarig för det nystartde kontoret.

Pernilla Kindell började sin arkitektkarriär på Reflex och lämnade företaget som kvalificerad handläggare efter nio år för att flytta till västkusten. I samband med Göteborgsetableringen återvände hon till Reflex i rollen som ansvarig för det kontoret och för att leda företagets västsvenska expansion.

Reflex och Göteborg
Förutom aktuella Kineum har Reflex Arkitekter ritat Radisson Blu Riverside. Hotellet är placerat på Lindholmspiren i Göteborg. Skanska är byggherre och entreprenör och operatör är Winn Hotel Group. Hotellet rymmer 265 rum, restaurang i entréplan, konferensavdelning och ett spektakulärt spa på taket med utsikt över Göta älv.